Home»Fruits saborosos»Leer, d’André Kertész

Leer, d’André Kertész

0
Shares
Pinterest Google+

Les editorials Periférica i Errata Naturae col·laboren en aquesta ocasió editant per primera vegada un dels llibres més importants en el món de l’edició de la fotografia.

Més de quaranta anys després de la seva primera edició en anglès, es publica per primera vegada en castellà amb pròleg d’Alberto Manguel i una nota de l’expert en l’obra de Kertész Robert Gurbo, aquesta petita joia de la bibliografia fotogràfica.

El llibres, és un exemple de la comunió entre text i fotografia en el ja clàssic binomi dels llibres il·lustrats. Les imatges, preses entre 1915 i 1970, mostren com el fotògraf capta amb el seu objectiu a persones llegint en llocs íntims però que es fan alhora universals, paisatges locals però alhora universals: parcs, carrers a vessar, terrats…

André Kértesz comença a plasmar aquestes imatges des de ben aviat, segurament per la influència del seu pare difunt, les fotografies mostraran doncs, un dels actes més íntims, més introspectius, la lectura en tota una sèrie de retrats que il·lustraran les pàgines d’aquest llibre.

Les imatges del llibre celebren el poder absorbent i el plaer de la lectura, recollint en les seves pàgines moments intensament personals, per bé que certament universals. És un cant a l’acte de la lectura que interessarà tan a als més devots lectors com als amants de la fotografia.

comprar llibre