Home»A tocar ferro»La mort sense ningú, de Jordi Tiñena

La mort sense ningú, de Jordi Tiñena

2
Shares
Pinterest Google+

L’aparició del cos sense vida d’un ciclista al Pont del Diable de Tarragona, amagat de manera matussera entre fulles i apartat del corriol per on circulava, inicia la investigació del sotsinspector Vidal, que aviat se sorprendrà en descobrir que es tracta d’un mort que no plora ningú. Un cas que ningú no té cap interès en resoldre.

Les pistes tampoc no conviden a continuar investigant, però Vidal, acompanyat del caporal Veciana, contrapunt terrenal i pragmàtic del sotsinspector, s’entesta en veure més enllà d’una solitària mort accidental.

Els dubtes de la seva vida personal i professional, sempre en un debat constant que afecta a família i companys, es traslladen a la investigació on, potser, Vidal troba paral·lelismes amb ell mateix i la possibilitat de viure –i morir– sense ningú.

Jordi Tiñena va donar-se a conèixer en guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 1994 amb Un dia en la vida d’Ishak Butmic. Des de llavors ha publicat una desena de novel·les, entre elles El mercant (2005), Peix de gat (2011) i El gos suïcida (2012).  Ha publicat també adaptacions de clàssics catalans com Tirant lo BlancCurial i GüelfaEl llibre de les dones Lo somni, entre altres. La mort sense ningú és la seva primera novel·la de gènere criminal.

Llegiu-la i veureu Tarragona des dels ulls del sotinspector Vidal!

comprar llibre